Team Ocean Viking

Berichten van Team Ocean Viking

 1. Veilige haven gevonden:

  Veilige haven gevonden:

  356 mensen aan boord Ocean Viking gaan naar Malta

  Ons reddingsschip de Ocean Viking heeft toestemming gekregen de 356 migranten en vluchtelingen te ontschepen op Malta. Na hun redding hebben ze 14 dagen op zee moeten wachten op een veilige haven. Wij zijn blij dat er eindelijk een goede plek voor hen is gevonden. We zijn opgelucht dat een langere tijd op zee hen gelukkig bespaard gebleven.

 2. Dag 13

  Dag 13

  Een bericht vanaf de Ocean Viking: Het is vandaag de 13de dag na onze eerste redding. Nog steeds varen we rond op de Middellandse Zee. Wachtend op toegang naar een veilige haven. De 356 mannen, vrouwen en kinderen aan boord wachten af.

 3. Op zoek naar een veilige haven. De 356 mannen, vrouwen en kinderen aan boord wachten af.

 4. Medisch coördinator Stefanie helpt een geredde man bij het uittrekken van zijn reddingsvest. 

 5. Reddingspakketten uitdelen

  Reddingspakketten uitdelen

  Wij doen de triage bij alle geredde mensen aan boord. Dit betekent dat we eerst de patiënten behandelen die dringend medische zorg nodig hebben. Ook ontvangt iedereen een reddingspakket met water, voedsel, kleding en een deken.

   

 6. Verpleegkundige Mary Joe overlegt met medisch coördinator Stefanie tijdens een reddingsactie op de Ocean Viking.

 7. Op weg naar een veilige haven

  Op weg naar een veilige haven

  Met 356 mannen, vrouwen en kinderen aan boord varen we nu richting het noorden. We gaan ervan uit dat we een veilige haven krijgen toegewezen voor deze mensen.

 8. Intussen aan boord van de Ocean Viking

  Intussen aan boord van de Ocean Viking

  Twee geredde kinderen zijn aan het tekenen op het dek. In totaal hebben we nu 103 minderjarigen aan boord.

 9. BREAKING: Zojuist een pittige redding afgerond

  BREAKING: Zojuist een pittige redding afgerond

  Vanmiddag troffen we 105 mensen aan op een rubberboot in slechte staat. Tijdens de redding barstte een deel van de rubberboot, waardoor mensen in het water vielen. Gelukkig hadden we net een paar minuten daarvoor reddingsvesten uitgedeeld. Zo hebben we iedereen uit het water kunnen halen en naar ons schip de Ocean Viking gebracht. In totaal hebben we nu 356 mensen aan boord.

 10. BREAKING: Derde redding op zee

  BREAKING: Derde redding op zee

  We hebben zojuist 81 mensen gered van een onzeewaardige rubberboot in de Middellandse Zee. Het is onze derde reddingsoperatie in 3 dagen tijd. We hebben nu 251 geredde mensen aan boord van de Ocean Viking. 

Next