Noodhulpteam Mozambique

Deze noodhulpteams bevinden zich op verschillende plekken in het rampgebied in Mozambique.

Berichten van Noodhulpteam Mozambique

 1. Cholera-uitbraak:

  Cholera-uitbraak:

  • We verwachtten 15.000 cholerapatiënten, maar door gezondheidsvoorlichting en snel reageren is het aantal cholerapatiënten rond de 6.000 gebleven.
  • In verschillende wijken bieden wij basiszorg voor cholera en verwijzen mensen door naar onze cholerabehandelcentra.
  • De cholera-uitbraak is bijna voorbij en de behandelcentra worden stuk voor stuk gesloten.
 2. Cholerabehandelcentrum opgezet

  Binnen 3 dagen zetten onze teams een cholerabehandelcentrum op. Dit centrum heeft 12 bedden en staat in Buzi, Mozambique. 

 3. Waterzuiveringsinstallatie

  Waterzuiveringsinstallatie

  Onze waterzuiveringsinstallatie in Beira zorgt voor schoon drinkwater voor de cholerabehandelcentra en de lokale bevolking.

 4. Cholera bestrijden met straattheater

  Cholera bestrijden met straattheater

  Een groep straatartiesten helpt ons met voorlichting over cholerapreventie in Beira. Ze treden op met een sketch waarin een kind lijdt aan cholera. De vrienden van zijn moeder leggen uit hoe ze voor hem moet zorgen. Ze spelen de sketch op belangrijke plekken in de stad, meestal in drukke gebieden zoals naast gezondheidscentra en lokale markten om zoveel mogelijk inwoners te bereiken. Dit vermaak dient niet alleen als onderwijs, maar is ook entertainment!

 5. Vrouwenvoetbalteam helpt mee

  Onderschat nooit de kracht van een goede teamspirit! Na de verwoestende cycloon in Mozambique schoot een vrouwenvoetbalteam ons te hulp. Hoe? Check de video!

 6. Waterpunten aangelegd

  Waterpunten aangelegd

  Een van onze prioriteiten in deze noodoperatie is het leveren van schoon water. Daarom leggen we waterpunten aan, zoals hier in Buzi, Mozambique. Zo hopen we ziektes die zich verspreiden via vervuild water te voorkomen. 

 7. Hoe ga je om met angsten na de cycloon?

  Hoe ga je om met angsten na de cycloon?

  Het was voor veel mensen heel angstig om de cycloon mee te maken. Ook Buzi in Mozambique werd zwaar getroffen. Een van onze psychologen werkt daar met haar team. Ze helpt mensen om te gaan met hun angsten na de cyloon. Door snel psychische hulp te bieden, hopen we meer klachten door stress in de toekomst te voorkomen.

 8. Zeep & waterzuiveringstabletten voor 4.000 families

  Zeep & waterzuiveringstabletten voor 4.000 families

  Sommige families in Buzi, Mozambique zaten na de overstromingen dagenlang op daken of in bomen. Nog steeds is de verwoesting in het dorp enorm. Schoon water en hygiëne zijn nu van levensbelang. Daarom delen we waterzuiveringstabletten en zeep uit. 

Next